Geluk(t) deel 2

Is het je ook al opgevallen dat er nu even minder vogels te zien en te horen zijn?
Niet in de tuin, niet tijdens een boswandeling. Bijna onnatuurlijk stil lijkt het soms, Ook zie je er soms eentje die overal kale plekken heeft. Geen paniek…het is een jaarlijks fenomeen.

De reden?
Het broedseizoen is voorbij en veel oudervogels ruien, maar ik heb gelukkig de geniet momenten deel 2 nog achter de hand zoals je in onderstaande samenvatting ziet. Allemaal dichtbij huis… ๐Ÿ™‚


Voor het eerst in lange tijd weer een aantal Staartmeesjes in de tuin gezien. Ook kwam ik in de omgeving een aantal konijntjes met een afwijkende kleur tegen… Normaal hebben ze een grijsbruine vacht met een okerkleurige nek met oren die een dun donker randje aan de buitenzijde hebben. Deze hadden meer een ‘oranje boven’ kleur. ๐Ÿ˜‰


Op dagen met hoge temperaturen kunnen kunnen vogels extra water goed gebruiken. Niet alleen drinken, maar ook badderen en afkoelen is absoluut onmisbaar voor vogels. Het filmpje laat er een kleine compilatie van zien.
 

Erg leuk was dat ik voor het eerst een Boomklever in onze tuin zag en kon fotograferen. Ook de schuwe Grote lijster een de Braamsluiper lieten zich even zien. Soorten die ik normaal nauwelijks zie.
 

Vanuit het niets lande de Groene specht vlak voor mij en met een vaste lens was er dus geen mogelijkheid tot uitzoomen.
Tja… zeker geen ‘award winning filmpje’ maar wel een leuk inkijkje in het gedrag van deze mooie vogel. Het voedsel bestaat vooral uit mieren en die gaan ook in de aanval, dus een (modder) bad is naderhand wel even een noodzaak…

8 reacties op Geluk(t) deel 2

 1. Nohhhhhhh…. wat een onwijs gave serie met al deze soorten Geert. Ik zie je zo voor me in die hut in je tuin met al deze prachtige verentooien ๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š Je begrijpt natuurlijk wel dat er hier onmiddellijk een zuurstoftank aangesleept moest worden ๐Ÿ—ฏ๏ธ. Wat een geweldige post en wat een mooie genietmomenten. Die staartmeesjes heb ik werkelijk al in geen jaren gezien en jij hebt ze gewoon in de tuin ๐Ÿคข slik…….. Echt mijn complimenten Geert want naast al deze prachtige vogels zijn je foto’s ook nog eens van een supermooie kwaliteit!! Grandioos.
  LG uit West-Friesland,
  Helma

  • Hoi harde werker. Fijn dat je er even weer was. Soms zie je geen vogel in je eigen omgeving…. en als je dan terugkijkt, valt het soms mee.๐Ÿ˜‰ De Staartmeesjes was ik best blij mee, want zo vaak zitten ze niet op ‘fotografeerbare afstand’ Meestal hoog in de boomtoppen.
   Dank je voor je leuke reactie en natuurlijk LG uit Stieltjeskanaal,
   Geert

 2. Die badderende vogels een lust voor het oog, vooral nu met die hitte, ik zou een vogel willen zijn bij jouw in de tuin ๐Ÿ™‚ Wat is de vijver ook mooi natuurlijk zeg, geen rare randen ofzo. De soorten zijn ook fantastisch, echt genieten. Dat zal aankomende winter ook wel weer gaaf zijn. Bij ons koolmeesjes en huismussen…..moet er echt op uit om wat te scoren. Fijn weekend!

  • Je mag in de vijver badderen hoor Willie… hij is diep genoeg ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
   En ja, de vogels weten het water wel te vinden. Altijd mooi om te zien en natuurlijk af en toe even een fotootje maken.
   Ook fijn weekend,
   Geert

 3. Hoi Geert,
  Ongelooflijk! Wat een heerlijke soorten allemaal in de buurt, en heel veel soorten in je fantastische tuin, met super waterpartij!
  Prachtige foto’s van al die soorten. Juveniele bonte vliegenvanger is wel hรฉรฉl mooi hoor! En oeps een steenuil, ten voeten uit geheel en al mooi en scherp en schattig!!! De filmpjes zijn heel gaaf. Mooi die badderende vogels, super gefilmd. De groene specht voor je neus, met vaste lens, tja, het blijft jaloersmakend mooi hoor! Gelijk een stukje gedrag: Je ziet hoe heerlijk hij zit te smikkelen van die mieren, en daarna wat water en modderbad top! Op je blog merk je echt niks van de rui periode! Ik heb genoten! Nu nog steeds fraai droog weer, je komt vast met nog een deel, waarin van alles je vijver komt bezoeken….
  Groetjes,
  Maria

  • Hoi Maria,
   ondanks het snikhete weer op dit moment is het toch echt nog betrekkelijk rustig qua vogels. En nee…. ik zit ook niet in de tuin op deze tropische dagen. ๐Ÿ˜จ
   De vliegenvangertjes zijn voor mij wel hele gave vogeltjes; om bezig te zien en natuurlijk te fotograferen. De Groene specht op een paar meter voor me was ook geweldig om mee te maken.
   Bedankt voor je reactie en fijn weekend,
   Geert

Geef een reactie