Druk bezig

Het is een drukke periode voor de vogels, want ze zijn bezig met het vinden van een partner, het maken van een nest, eitjes leggen, broeden en het voeren van hun jongen. Ook ik was de afgelopen tijd druk, maar dan met wat huis en tuin aanpassingen. Fotograferen stond dus even op een (heel) laag pitje. Alle bedrijfsbusjes zijn gelukkig inmiddels bij ons uit het straatbeeld verdwenen en ik heb weer tijd gehad om wat te fotograferen…


 
De twee foto’s van de Koperwiek zijn vanuit de woonkamer genomen.
Ko en familie hebben onze tuin tot een vaste woonplaats gemaakt ๐Ÿ™ Het Drents heideschaap maakt deel uit van een kudde van 30 stuks die ingezet zijn om een nabij gelegen natuurgebiedje te onderhouden.
Een tijdje terug ben ik ook gestart met een langer projectje / onderzoekje naar een vogel die al jaren op mijn verlanglijstje staat, maar daarover in een volgend nieuws blog meer.


 

De tuinfluiter is in ons land een vrij algemene broedvogel en toch onbekend omdat hij zich zelden of nooit laat zien, maar des te meer is hij aanwezig als zangvogel. Gelukkig heb ik hem ‘betrapt’ bij het badderen ๐Ÿ™‚

6 reacties op Druk bezig

 1. Hallo Geert, wat woon je toch heerlijk als ik de foto’s zie van al die soorten! Lekker dat je weer tijd hebt om het vast te leggen. Ben wel nieuwsgierig naar je project :-). We waren laatst een week in Drenthe ik ik dacht de tuinfluiter te horen maar heb de vogel niet gezien. Succes met alles!

  • Hoi Willie,
   mooi dat je er weer even was. Ik ben zeker tevreden over ons plekje, alhoewel het momenteel betrekkelijk rustig in de tuin (en omstreken) is i.v.m. de broedtijd. Bij de Tuinfluiter moet je echt een beetje geluk hebben, want zien doe je hem amper. Het projectje gaat goed tot nu toe ๐Ÿ˜ Ik houd je uiteraard op de hoogte.
   Groet, Geert

 2. Als ik het goed begrijp, zijn al deze vogels bij jou in de tuin langs gekomen? Is wel heel gaaf; en lekker relaxed fotograferen.
  Voor het heideschaap (mooi beeld) moest je waarschijnlijke wel op stap?
  ik heb je serie met veel plezier bekeken.

  Hartelijke groet, Corrie

  • Hallo Corrie,
   bijna allemaal in de tuin, behalve het schaap en het valkje. Wel op loopafstand trouwens…๐Ÿ˜‚
   Voordeel van ‘het buitenaf wonen’ moet je maar denken.
   Groet, Geert

  • Dank voor jouw reactie Hilly. Echt een onopvallend vogeltje de Tuinfluiter, maar erg fijn om hem toch te spotten.
   Ook mooi om weer buiten te fotograferen.
   Goed weekend,
   Geert

Geef een reactie