Natuur naast de deur…

Natuur naast de deur betekend zoveel als de natuur in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan je eigen tuin of de natuur in de omgeving van je woonplaats. Maar als natuurliefhebber kun je soms ook thuis genieten, maar je moet het wel ‘even zien’

Een aantal dagen terug zat ik op de bank en toen zag ik tot m’n grote vreugde dat een paartje Kneutjes veel interesse toonden in de klimplant naast onze voordeur. Letterlijk: Natuur naast de (voor) deur dus.

De scherpte laat helaas wat te wensen over, omdat de foto’s schuin door de dubbele beglazing genomen zijn, maar het blijft natuurlijk erg leuk om de familie Kneu op deze manier te volgen.
Vermoeiend hoor; natuurfotografie… Koffie dan maar… ๐Ÿ™‚

Ook de Zanglijster heeft ondertussen de eerste jonkies grootgebracht. Een bekende eigenschap van deze lijster is het stukslaan van slakkenhuisjes op stenen en tegels, zodat zij bij het vlees kunnen komen.
Behalve het opruimen van de slakken in de tuin , is ook het snoeien van de plantjes uitbesteed aan de natuur… (zie filmpje)

Heel soms heb je een ‘mazzeltje’… Ik was de Grote bonte specht aan het fotograferen op de dode berkenboom, toen ik uit m’n ooghoek ‘iets’ langs zag vliegen dat ook op de berkenboom lande. Dat ‘iets’ bleek een Groene specht te zijn. Ik had net de tijd om 1 foto te maken voordat de GBS het voor gezien hield. Once in a lifetime denk ik, 2 soorten spechten in 1 beeld gevangen, maar wat gaaf!
Even daarna ging de Groene specht vlak voor mij badderen… ook leuk natuurlijk.
 


 

Zoals je ziet zijn er wat meer foto’s dan gebruikelijk, maar dat is de schuld van de Eekhoorn… ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
Ook een beetje m’n eigen schuld natuurlijk, want het is een bijzonder leuk fotomodel en je blijft fotograferen.
Wel geprobeerd om hem /haar op andere plekjes te fotograferen, maar dat was nog best een opgave, want ze zijn echt razendsnel.
 


 

Het waren natuurlijk niet alleen de Eekhoorn en de Groene specht. Gelukkig lieten ook zowel de Grauwe als de Bonte vliegenvanger zich in de tuin zien. Ook was ik in de gelegenheid om een Bosuil te fotograferen en dat was (helaas) niet in onze tuin. ๐Ÿ™

12 reacties op Natuur naast de deur…

 1. Wat een geweldig mooi blog.
  Supermooie foto’s van veel verschillende vogels; plus leuke filmpjes รฉn een eekhoorn. Ik vond het al ongelooflijk leuk om dat hier te zien, maar als je dat in je achtertuin hebt… pfff, wat een rijkdom.

  Hartelijke groet, Corrie

  • Dank je Corrie. ja… ik ben best wel tevreden met de tuin. D’r is wel een stukje apart voor de vogels ingericht en dat merk je. ๐Ÿ™‚ Ik zal trouwens de tekst nog even aanpassen, want alleen de Bosuil is (helaas) niet in onze tuin gefotografeerd.
   Groet, Geert

 2. Hoi Geert,
  Pffftttt. ik ben gelijk van slag Mijn hemel wat een heerlijke Post is dit!
  Ik ben gek op vliegenvangers, dus begin ik daar maar mee, wat een heerlijke foto’s met die lieve koppies. Maar die baby roodborst is ook zoooo schattig!
  De spechten, weer een trouwe volger die groen ziet, haha…
  Wat een moment de bonte รฉn de groene op รฉรฉn foto. helemaal super! De filmpjes zijn ook geweldig. Ook de foto’s en filmpje van de eekhoorn. ik viel zowat van mijn stoel! Die linkse met dat roze in de achtergrond vind ik wel een hele mooie… en ja, kneutjes bij de voordeur tsss…wat een geluk zo allemaal bij elkaar. Mazzelaar en dan alles zo mooi op de foto zetten….ik heb genoten!
  Groetjes, Maria

  • Hoi Maria,
   en wat een heerlijke reactie weer. Het zijn inderdaad ontzettend leuke vogeltjes die vliegenvangers en ik hoop ze dan ook nog vaak te zien. De foto van de eekhoorn met roze is een achtergrond van afgevallen bloesem van de Japanse Sierkers ๐Ÿ˜Š
   Ik ben me ondertussen mentaal aan het voorbereiden om jouw ‘blauwborst blog’ te bezoeken. ๐Ÿ˜จ
   Groet en fijn weekend,
   Geert

 3. Hoi Geert,
  Willie schreef het al: “Ik zie zo groen als die specht”! Man man man…. wat gaaf allemaal weer. Ook de kneutjes zijn een prachtige serie geworden en wat zijn dat ook leuke vogeltjes hรฉ (groen hartje maar kan ze niet meer plaatsen) .
  Ik heb werkelijk zitten genieten van al deze mooie foto’s en de 2 filmpjes. 2 spechten in een boom en dan ook nog de andere vogeltjes en niet te vergeten de mooie pluimstaarten van de eekhoorns.
  Werkelijk onwijs mooi Geert ๐Ÿ™‚

  Lieve groet uit een koud NH
  Helma

  • Hoi Hela,
   thx voor je leuke reactie. Fijn te lezen dat de foto’s in de smaak vallen. De 2 spechten op 1 boom was (is) voor mij de mooiste ervaring… En ja met een eekhoorn voor je lens, blijf je te veel foto’s maken.
   Groet uit het winderige Stieltjeskanaal,
   Geert ๐Ÿ’š

 4. Ik zie zo groen als de groene specht ๐Ÿ™‚ als ik dit zie. Wat heb jij toch veel moois om je heen, wat gaaf om te zien allemaal. Wij waren een ruime week in Drenthe maar heb eigenlijk weinig gezien qua vogels. We hebben wel heerlijk gefietst en gewandeld, wat is het toch een mooie provincie.

  • Ha… leuke reactie Willie ๐Ÿ™‚
   We wonen ook met veel plezier in Drenthe. Dit blog is wel de oogst van 2 maanden, maar genieten was het zeker.
   Wij fietsen ook best veel en ook dat is genieten.
   Gr. Geert

Geef een reactie