Grauw en Groen…

De titel Grauw en Groen staat ‘natuurlijk’ voor de Grauwe Vliegenvanger (Musciapa striata) en de Groene Specht Picus viridis); de hoofdrolspelers van dit blog.
Ondanks dat zowel de kleur als ook het geluid van de Grauwe Vliegenvanger niet erg opvallend zijn, vindt ik het een bijzonder mooi vogeltje. Gelukkig hadden ze onze tuin uitgekozen om hun jonkies groot te brengen. De Grauwe Vliegenvanger staat overigens op de rode lijst.

 

 

De Groene Specht is eenvoudig te herkennen aan zijn verenkleed en zijn typische, luide roep. Een juveniel is matter en bleker gekleurd dan een volwassen vogel. De kenmerkende lachende roep van de groene specht valt vaak het eerst op. Om deze algemene vogel te fotograferen is wel veel geduld nodig… en een beetje geluk natuurlijk.

 
Er lagen trouwens nog veel foto’s op de plank, dus bij zowel dit blog als het volgend blog is er even sprake van een inhaal slag… ๐Ÿ™‚
Onderstaande foto’s zijn hier alvast een voorbeeld van.

 

 


 

16 reacties op Grauw en Groen…

 1. Hoi Geert, Ik dacht dat ik hier al op gereageerd had, maar niet dus. Vermoedelijk was ik te asgrauw en groen…..:-).. mijn hemel wat een serie foto’s! Natuurlijk om van te smullen!! Je hebt een heerlijke tuin en fantastische soorten!! En ik bewonder je geduld en je talent om deze gave platen te kunnen maken!
  Groetjes,
  Maria

  • He, leuk dat je er even weer was Maria ๐Ÿ‘
   Asgrauw en groen… geweldig ๐Ÿ™‚ Ja, het was ’terugkijkend’ best een leuk (fotografie) jaar, maar d’r is natuurlijk ook best veel tijd ingestoken ๐Ÿ˜‰
   Al met al hebben we een mooie hobby… toch?
   Groet uit het koude Drenthe,
   Geert

 2. Hoi maatje in Drenthe ๐Ÿ™‚
  wat weer een gave serie zeg ๐Ÿคข๐Ÿคข het is omdat je me een kleine preview van de groene specht had getuurd want anders had ik nu naast mijn bureaustoel gelegen ๐Ÿ˜‚. Prachtige opname en filmpje maar ook van de grauwe en bonte vliegenvanger. Werkelijk een grandioos blog.
  Lieve groet van ons ๐Ÿ˜˜

  PS ik zal je gelijk even mailen want dan weet je ook waarom we zolang afwezig waren (ook op het blog)

  • Heel fijn weer van je te horen Helma en ik heb de mail gelezen hoor ๐Ÿ‘
   We hebben inderdaad een mooie hobby ( als de modellen meewerken ) Ja en de Grauwe Vliegenvanger was na een tijdje afwezigheid weer aanwezig. Ik vind het een schitterend beestje ๐Ÿ™‚
   Je hoort van ons en lieve groet uut Drenthe
   Geert

 3. Wauw, wat een mooie serie weer. Die groene specht is echt zo gaaf, ik zie inmiddels ook wel wat groen van gezonde jalousie want ik hoor hem zo vaak lachen, maar heb hem nog nooit kunnen fotograferen. Een grauwe vliegenvanger heb ik ooit op de Veluwe gezien.
  Verder heb je weer prachtige foto’s van de vogels (in jouw tuin? )….
  groetjes Ghita

  • Dank je Ghita,
   zowel de Bonte als de Grauwe Vliegenvanger hebben in onze tuin genesteld, dus af en toe had ik een paar fotokansen ๐Ÿ˜Š Met de Groene Specht moet je echt mazzel hebben hoor, want ondanks dat ze in onze buurt best ‘veel’ voorkomen, zijn en blijven ze moeilijk te fotograferen.
   Groet uit Stieltjeskanaal,
   Geert

 4. Jonge jonge, wat heb jij een mooie soorten in de tuin. Weet je dat ik de grauwe vliegenvanger nog nooit gezien heb. De bonte wel in het oosten van het land, de gekraagde roodstaart is ook super en dan de groene specht! Genieten. Mooie achtergronden hebben je foto’s!

  • Bedankt voor je reactie Willie.
   Ik zag inderdaad op een kaartje dat de dichtheid van de Grauwe Vliegenvanger in het westen van ons land laag is ๐Ÿ˜ข Ook is het een onopvallend beestje… dus op naar Drenthe.
   Tja en met de achtergronden probeer ik een beetje rekening te houden, maar dat lukt zeker niet altijd.
   Groet, Geert

 5. Hoi Geert,
  Wat een fantastische foto’s laat je hier zien. Echt geweldig. De รฉรฉn nog mooier dan de ander. Ik vind vooral die grauwe vliegenvanger en die gekraagde roodstaart erg mooi met dat geel ook in de achtergrond van de foto’s. Het maakt het totaal tot zeer mooie beelden!! Mijn complimenten hoor, heb er met plezier naar gekeken.

  Groetjes, Marco

  • Fijn te horen Marco.
   Het overgrote deel van de foto’s van dit blog is in onze eigen tuin genomen en o.a. het geel in sommige achtergronden zijn bloemen. Inderdaad pakt dat soms goed uit…
   Groet, Geert

Geef een reactie