Kunst

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Tineke met het verzoek of ze een foto van een reebokje mocht gebruiken als inspiratie voor een schilderij.
Allereerst is het natuurlijk goed te horen dat je foto’s gewaardeerd worden en op haar verzoek heb ik dan ook volmondig ja gezegd.
Ook ben ik op de hoogte gehouden van het ‘proces’ en natuurlijk ook van het eindresultaat ๐Ÿ™‚

Tineke is geboren in Amsterdam en ze woont al vele jaren in Neurhede, een dorpje in Duitsland vlakbij Bourtange.
Haar hobby is namelijkย  schilderen en haar geliefde onderwerpen zijn dieren…ย  Tineke is begonnen met schilderen in acryl en vanaf 2018 in olieverf.ย  Ze werkt zowel in opdracht als vrij werk. Ook exposeertย Tineke met enige regelmaat.
www.tinekekuipers.nlย  is haar website.

Ze vertelde mij: ” Ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Weer even geen opdracht, maar iets wat ik zelf heel mooi vindt. Werkt heel anders en vrijer! Ik verbaas me nog steeds over de ogen, zo prachtig!

Ikzelf ben er ook van onder de indruk…en vind het fantastisch goed gelukt. In mijn ogen: KUNST (met hoofdletters)

 

22 reacties op Kunst

 1. Wat leuk zeg dat een foto van jou is gebruikt voor een schilderij. Prachtig eindresultaat, en leuk om de work in progress te zien. de houding van het bokje is tijdens het schilderen veranderd. Leuk om zo te zien.

  Bij deze wil ik jou een heel mooi, gelukkig en gezond 2022 wensen. En weer veel mooie natuurmomenten in het nieuwe jaar.

  • Ja, inderdaad erg leuk. Het eerste schilderij van een foto van mij. Tineke heeft de foto als inspiratie voor een schilderij gebruikt en het eindresultaat is dan, zoals je al opmerkt, een ‘eigen’ schilderij ๐Ÿ‘

   Jij uiteraard ook gelukkig en gezond 2022 en daar hoort veel natuurfotografie bij ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
   Groet, Geert.

 2. Hoi Geert,
  Wat een prachtig schilderij is dat geworden. Het is altijd leuk als mensen zoiets van jouw foto willen maken. Knap hoor en ik heb daar altijd veel bewondering voor. En het is ook een enorme eer en ook erg leuk om dan het resultaat te zien.
  Ik heb ook al een aantal verzoekjes gehad en heb de resultaten bij de link schilderijen staan.

  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel gezondheid en veel foto plezier in 2022.

  Groeten, Marco

  • Hoi Marco,
   bedankt voor je leuke reactie. Natuurlijk heb ik de schilderijen van jouw site bekeken en je hebt helemaal gelijk. Erg mooi om mee te maken ๐Ÿ‘Œ Ik vind het een gave hoor.
   Uiteraard jij ook een gezond 2022 en met het fotoplezier komt het vast wel goed. ๐Ÿ™‚
   Groet, Geert

 3. Hoi Geert,
  dit is echt supergaaf geworden. Tineke is echt een artiest want zo mooi als dit is heb ik zelden gezien van een reebokje. Die kop is sowieso schitterend vastgelegd (mijn kop wil je nou niet zien ๐Ÿคข ๐Ÿคข) Echt een compliment aan Tineke ๐Ÿ™‚
  LG vanuit een koud NH,
  Helma

  • Goed van je te horen Helma. Druk druk dus… ๐Ÿ˜ข
   Je hebt gelijk hoor, Tineke is een artiest. Hoe is het met jouw foto avontuur?
   LG vanuit een ‘berekoud’ Drenthe,
   Geert

   • Helaas superdruk en dat vooral op het werk maar……..
    vanaf januari gaat het meer geregeld worden en dat heb ik nu ook zwart op wit ๐Ÿ˜‰
    Liefs vanuit Noord-Holland

    • Ben blij voor je Helma. Hopen dat je (jullie) weer snel kunt ontspannen d.m.v. fotografie. ๐Ÿ‘
     LG, Geert

    • De ‘zin’ gaat zeker wel komen Helma.
     Eerst even tot je zelf komen en dan gaan we weer mooie foto’s van je zien…๐Ÿคข๐Ÿคข
     LG, Geert

 4. Dank je wel voor het mogen gebruiken van de foto en de blog hierover! Zo leuk om ook het proces te zien. Meestal gooi ik de ’tussendoor’ foto’s weg, maar ik zie nu dat dit eigenlijk zonde is.

 5. Nou Geert,
  Nieuwe hobby oppakken dus komende winter. Mooi werk.
  Ik denk dat In het stukje Tineke tekst nog iets tussen deze 2 woorden (Amsterdam woont) geschreven zou kunnen worden.
  Groet, Henk.

  • Absoluut Hanny. Weer eens wat anders dan zelfgemaakte foto’s plaatsen.
   De afmetingen van het schilderij zijn 70cm x 100cm
   Groetjes uit Stieltjeskanaal.

Geef een reactie