Eekhoorn op bezoek

Sinds een paar weken komt er af en toe een eekhoorn (Sciurus vulgaris) in onze tuin. ๐Ÿ™‚
Ik wist al dat ze in de buurt zaten, want bij onze buren een eindje verderop, werden al een tijdje een paar eekhoorns gezien. Zij zijn in het gelukkige bezit van 2 walnootbomen en daar weten de eekhoorns wel raad mee.
Ik heb daar al eens een foto van kunnen maken. Vanuit de keuken genomen en helaas door dubbel glas. (eerste foto van de tweede gallery)

Omdat ik in een ‘open agrarisch gebied’ woon, vond ik het trouwens niet vanzelfsprekend dit fotogenieke diertje in onze tuin aan te treffen.
Normaal gaat hun voorkeur qua leefgebied uit naar een bos met naaldbomen ouder dan twintig jaar, aangezien daar meer voedsel en nestgelegenheid voor ze te vinden is.
Hij heeft een hoge aaibaarheidsfactor en juist daarom is hij geliefd bij menig natuurfotograaf, maar omdat eekhoorns zo ontzettend snel zijn, was het nog best een grote uitdaging ze goed te fotograferen. Het slechte en donkere weer van de afgelopen tijd werkte ook niet echt mee…

Bovenstaande foto’s laten zien dat er heel voorzichtig gekeken wordt of de kust veilig is om onze tuin te verkennen….
Eekhoorns zijn van nature wantrouwend en voorzichtig, en het kan best een aantal weken duren om ze vertrouwd te laten maken met dingen die ze niet kennen.

Met weer het nodige geduld en een beetje geluk, is het uiteindelijk gelukt om deze snelle rakker te fotograferen.
De eekhoorn is in Nederland een beschermde diersoort. In het najaar hebben ze grote pluimen op hun oren en in de wintermaanden zijn ze minder actief, maar ze gaan niet in winterslaap.

Door het Corona virus hebben we nu te maken met een strenge lockdown en thuisblijven is het devies, maar wat is het dan leuk dat je dan een tuin hebt waar zich af en toe een eekhoorn laat zienโ€ฆ

19 reacties op Eekhoorn op bezoek

 1. Werkelijk een fantastisch filmpje van deze mooie pluimstaart ๐Ÿ˜
  Maar goed dat je me alvast gewaarschuwd had ๐Ÿ˜ฒ๐Ÿคข
  Lieve groetjes,
  Helma

  • Ja… inderdaad mooi ‘spul’ in de tuin en ze komen heel stiekem al een beetje vaker ๐Ÿ˜Ž
   Gelukkig ben je niet jaloers… hoeft ook niet hoor ๐Ÿ‘ ๐Ÿคข
   Groetjes, Geert

 2. Wat een ontzettend leuke serie. Ik ben gek op eekhoorns, en vind het jammer dat we ze hier in het westen nauwelijks zien, ook in de bossen niet. Echt zo leuk om die diertjes in je tuin te hebben en ze dan vanuit je huis te kunnen observeren.
  groetjes Ghita

 3. Hoi Geert,

  Leuk hรฉ?

  Met een beetje geluk zal of zullen ze je tuin wel blijven bezoeken.
  En met slecht licht zitten ze ook wel eens een moment stil…

  Groet en succes.

 4. ik zag je nieuwsbrief komen dus eerst maar even mijn zuurstoftank bij de pc gezet en aangekoppeld en dat was maar goed ook ๐Ÿ˜ฒ
  Echt hele gaven platen zitten ertussen Geert en wat ontzettend leuk dat ze in je eigen tuin komen. Gelukkig had ik al een preview gezien maar de hele serie zien is echt adembenemend ๐Ÿ˜ต๐Ÿ‘€๐Ÿ’š Hele mooie poses zitten erbij. Echt…. ik kwijl gewoon zo leuk!
  Lieve groetjes, Helma

 5. O, wat is dit leuk en ik geloof dat je er van geniet, geweldig om bij huis te hebben. Mooie foto’s heb je gemaakt, leuk die pluimoortjes en veelal heerlijk smikkelend!

  • Dank je Willie,
   vanmorgen heb ik er zelfs 3 gezien, maar gezien het super slechte (donkere) weer er geen foto’s van kunnen maken. ๐Ÿ™
   Dus wachten maar op wat beter ‘fotografie weer’
   Groeten, Geert.

Geef een reactie