Het ijsvogeltje

Een van de mooiste vogels die leven in Nederland zijn toch wel de ijsvogels. Je kunt ze natuurlijk fotograferen bij een speciale ijsvogelhut en vaak wordt die dan alleen verhuurd in periodes dat de ijsvogels actief zijn.
Maar soms heb je geluk en vindt je een natuurlijk ijsvogelplekje in je eigen dorp. πŸ™‚
De eerste foto is vanuit de auto genomen…

De onderstaande foto’s zijn genomen vanuit een camouflagetentje achter een heg, zodat er van verstoring geen sprake was.

Het was overig wel een projectje van ‘de lange adem’ want het model was niet altijd aanwezig en sessies van 6 uur in het tentje waren dan ook geen uitzondering…
Maar de aanhouder wint en zo kon ik toch een aantal foto’s (en filmpje) maken van dit geweldig gave vogeltje.

Ik heb ook even geΓ«xperimenteerd met een andere zitplaats voor de ijsvogel, zodat er een wat rustiger achtergrond ontstond.Β  Helaas waren de weersomstandigheden nog steeds verre van ideaal; veel wind en donker weer, dus vandaar ook de wat donkere achtergrond…
Overvliegende roeken ziet dit ijsvogeltje af en toe als indringers en en zoals je ziet, neemt zij dan een dreigende houding op de zitstok aan.

18 thoughts on Het ijsvogeltje

 1. Geweldig dat je ook nog even kwam zeggen dat er ook een filmpje was. Geweldig om dit zo mooi te kunnen vastleggen. mooie beelden en inderdaad, die houding van het ijsvogeltje bijna op het eind was echt super om te zien πŸ™‚ Ik heb heerlijk even van het filmpje zitten genieten πŸ˜€
  Groetjes, Helma

 2. Hoi Geert,
  De aanhouder wint!!!! EN hoe….wat een ongelofelijk mooie scherpe foto’s!! En een ijsvogeltje is toch een cadeautje als je die zo tegenkomt. Ik val hier zowat van mijn stoel….Ik was al blij met een onscherpe foto van een ijsvogeltje tussen de sneeuwklokjes πŸ˜‰ Van deze serie word ik wel even stil hoor! TOP!
  Groetjes,
  Maria

  • Dank je Maria voor je leuke reactie.
   De ijsvogel zien en ook nog kunnen fotograferen blijft voor mij een belevenis. En die kleuren. Om nooit te vergeten. Het is typisch een vogeltje waar je qua fotograferen ‘nooit’ klaar mee bent… πŸ™‚
   Groet, Geert

 3. Hoi Geert,
  Je hebt de ijsvogel er fantastisch opstaan. mooi dat je hem via een eigen tentje zo fraai kon fotograferen. Vanuit een hut is het vaak iets teveel geensceneerd en te druk. Ik heb er wel respect voor dat je meerdere keren 6 uur in een tentje gaat zitten. Dat gaat mij niet lukken. Ben ik te onrustig voor. Ik voel mij meer een struinende fotograaf.

  • Viel ook niet mee Peter, maar je weet immers nooit wanneer het model verschijnt, dus kans op lang zitten πŸ™
   Struinen is ook leuk, al is het soms maar afwachten wat je tegenkomt…
   Groet, Geert

 4. Hoi Geert,
  heerlijk zo’n ijsvogeltje in de buurt hΓ©. Zo’n ijsvogelhut is ook echt heel mooi maar ik heb net als jij ook de mazzel dat er hier een aantal ijsvogels zitten πŸ˜€ Heerlijk als je dan zo’n camouflage tentje hebt . Je foto’s zijn heel mooi en ook zo mooi licht.

  Lieve groet, Helma

  • Blijft inderdaad een vogeltje waar je blij van wordt πŸ™‚ Binnenkort naar een ‘winterlezing’ van een natuurvereniging over de wondere wereld van de ijsvogels in en rond Coevorden πŸ‘
   Groetjes, Geert

  • Klopt helemaal Henk. Een ‘eigen’ stekje heeft wel voordelen en als je dan na verloop van tijd een paar foto’s kunt maken vergeet je het opgevouwen zitten…
   Groet, Geert
   P.s. zal ff filmpje kijken

 5. Hoi Geert,

  Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Wat een parel, dit ijsvogeltje. Je geduld is beloond.

  Groetjes, Maran

Leave a comment