Jonkies…

Het is inmiddels alweer zomer en overal zijn vogels druk bezig met het verzorgen van hun jongen.

Koolmezen, roodborstjes, merels, heggenmussen: ze ­scharrelen graag in tuinen op zoek naar eten. Natuurlijk genieten wij van vogels dicht bij huis.
Een vogelvriendelijke tuin helpt daar natuurlijk bij. Zo’n tuin biedt de vogels van ­alles wat: gras, bloeiende planten, struiken, ­bomen, water om te drinken en te badderen… Met een vogelvriendelijke tuin help je vogels op eigen kracht te ­leven. En zelf kun je de mooiste vogels ­spotten (en fotograferen) in eigen tuin!

Een aantal ‘jonkies’ heb ik onlangs in onze tuin kunnen fotograferen.

Geen spectaculaire soorten, maar wel erg leuk om ze in de eigen tuin te hebben.

In de laatste weken van Juli steeg ook bij ons in Z.O. Drenthe de temperatuur tot bijna 40 graden. Wij hadden onlangs een gedeelte van de tuin al wat meer ‘vogelvriendelijk’ gemaakt door o.a.   een klein vijvertje. Met dit soort extreme temperaturen hebben de vogels het in ieder geval een stukje makkelijker.

Oververhitte vogels zijn trouwens goed te herkennen. Ze zijn lusteloos en ademen snel. Zo’n dier zit vaak met gespreide veren en de snavel open te hijgen om via tong en bek vocht te verdampen.

 

Hier knap je van op 🙂

11 reacties op Jonkies…

 1. Pfffff…… geen spectaculaire soorten zegt ie dan nog!!! Een gekraagde roodstaart heb ik nog nooit met eigen ogen gezien dus dat is voor mij al een topper.
  Ik word alleen maar groener hier hahahahaha……
  Echt geweldig Geert 🙂

  Ik ga nog even verder neuzen want ik zag nog veel meer moois. Ik heb nl niet van alles een nieuwsbrief gehad.

  Groetjes, Helma

 2. Hoi Geert,
  Nou dit is wel een serie om je vingers bij af te likken…Pffft, wat gaaf en wat een fantastisch fotografisch hoogstandje! Jonkies zijn natuurlijk sowieso mooi, maar al deze soorten in de tuin…ge-wel-dig! De vliegenvangers en de gekraagde vind ik ook nog eens echt speciaal.

  Super genoten,
  groetjes, Maria

  • Puttertjes waren voor mij een grote verrassing Henk.
   Ze zijn er maar een paar minuten en zijn razendsnel en ook nog eens heel onrustig. Moeilijk dus om voor de lens te krijgen.
   Groet, Geert

Geef een reactie