Recent

Hier zet ik de meest recente foto’s voorlopig neer. Deze worden dan later in een passend album geplaatst.


De meest recente foto’s.
Een aantal foto’s zijn in eigen tuin of dichtbij huis gemaakt.ย  ย Niet allemaal per definitie ‘spannende soorten’ maar genieten blijft het.

(2 pagina’s recente foto’s)

 

48 reacties op Recent

 1. Zo, deze ‘nieuwste’ foto’s eens even fijn bewonderd. Ze zijn weer prachtig. Erg mooi de kleuren van de Slobeend gevangen. En de Zwartkeellijster is ook subliem. Ik had er geen zin in tot nu toe, weer bijna 3 uur in de auto, nou nee. Leuk Staartmeesjes in de tuin en vooral als je lekker binnen zit met koek en sopie :-).
  Fijne foto’s weer Geert!

  Groetjes,
  Marianne

  • Hallo Marianne,
   Gelijk heb je, 3 uur was mij ook veel te ver voor een foto / waarneming.
   Okay… het kriebelt soms wel als ik dan later de foto’s op internet voorbij zie komen, maar in het noorden en oosten van ons land is ook genoeg te fotograferen.
   Groet, Geert

 2. Hallo Geert,
  Wat staat de Zwartkeellijster er prachtig op!
  Fantastisch!
  Ik heb de euforie ook mogen beleven, dat wel ๐Ÿ˜‰
  Ik ga nog vele malen van je schitterende foto’s genieten…..je site is net Natuur-luilekkerland.
  Groetjes,
  Maria

  • Hoi Maria,
   ik heb ondertussen ook jouw foto’s van de Zwartkeellijster bekeken. Gaaf hoor. Een hele reis voor je naar het Groningse Scheemda.
   Ook heb je geweldige platen van de Witstuitbarmsijsjes. Genieten zeg.
   Groet, Geert

 3. je hebt de waterspreeuw er heel mooi opstaan Geert. Wat een geluk als je hem kunt zien. Bij ons in de duinen laat hij zich in de winter ook wel zien bij de verschillende stuwtjes in de inlaatkanalen, maar ook daar niet ieder jaar. Het is dus afwachten

 4. Aanvulling op de mail van Peter met de verdwijning van veel akkervogels.
  Onze vogelwerkgroep heeft in samenwerking met de Gemeente Eersel een project opgestart om iets aan het probleem te doen.
  Het volledige rapport staat op de website van Vogelwerkgroep De Kempen.

 5. De gemeente Eersel is voornemens om 5 hectare aan kavels uit de geliberaliseerde pacht voor enkele jaren in te zaaien met bloemrijke kruiden- of graanmengsels om het leefgebied van vooral akkervogels en struweelvogels te verbeteren. Aan Vogelwerkgroep De Kempen is gevraagd om een nulmeting uit te voeren voor vogels op de kavels die in principe voor aanmerking kunnen komen voor inzaaien met bovengenoemde mengsels. Verder is gevraagd om aan te geven welke kavels het meest geschikt zijn voor inzaaien. Voorwaarde is dat kavels geheel worden ingezaaid tot een oppervlakte van vijf hectare. Het inzaaien van akkerranden is niet aan de orde.
  De nulmeting in het voorjaar is uitgevoerd middels twee, 10 minuten durende punttelingen in het broedseizoen. Later zal ook nog een nulmeting worden gedaan in het najaar en winter. Maar omdat de kavelverloting voor 2017 reeds in september 2016 plaatsvindt, moet de keuze voor in te zaaien percelen met bloemrijke kruiden- of graanmengsels voor die tijd plaatsvinden.
  De geschiktheid van de percelen is vastgesteld via een aantal criteria met scores. De criteria met scores zijn opgesteld aan de hand van ervaringen die Vogelwerkgroep De Kempen in veertig jaar vogelonderzoek heeft opgedaan. Ook is de voorjaarsnulmeting onderdeel van de geschiktheidsbepaling.

 6. Hoi Geert,
  ook hier staan een paar geweldige natuurlijke juweeltjes. Ik denk inderdaad dat die roofvogel een Schreeuwarend is want als je in de vergroting naar zijn snavel kijkt en naar zijn poten (vliegende foto) dan is het haast wel zeker.

  ook de andere foto’s van het uiltje (heb ik apart even een reactie gezet) en ook de zwarte ooievaar zijn heel fraai geplaat. Ooit hier 3 zwarte ooievaars gezien en natuurlijk geen camera mee grrrr….. Jou foto’s zijn echt supermooi en retescherp en helder. Tapuitje is ook heel mooi.

  Groetjes, Helma

 7. Opnieuw mooie soorten gefotografeerd Geert. De roofvogel is ook best nog duidelijk geworden ondanks de flinke crop. Hij heeft inderdaad veel weg van een schreeuwarend. Heb je het al op waarneming.nl geprobeerd?

 8. Hoi Geert,
  sorry voor mijn late reactie maar ik was weer eens te druk en ook weer behept met vreselijke hoestbuien hihi…..

  Geweldig dat ree met kalf maar ook je vogels zijn prachtig in beeld gebracht. het Paapje heb ik zelf nog nooit gezien laat staan gefootgrafeerd. Dit geldt ook voor de veldleeuwerik. Fijn dat ik ze hier bij jou nog wel zie en dat jij ze gelukkig kon platen (en hoe). Mooi ook dat je aandacht besteed aan de verdwijnende weidevogels. Hier was het ook goed te merken dat er veel minder Grutto’s waren. Aan de Scholeksters kon ik dat niet merken net als de Tureluurs maar het is wel drama.

  Leuk ook je takkeling in de boom. Als je foto’s heb ik weer met veel plezier bekeken :_)

  Hartelijke groet,
  Helma

 9. Hoi Geert,
  Je hebt een paar bedreigde soorten mooi in beeld gebracht. Zo heeft iedere omgeving haar zeldzaamheden als je ze maar wil en weet te vinden. Ik ben van harte eens met je opmerkingen over de intensieve landbouw en trouwens ook de veeteelt. Grote stallen en hectares weiland met veel en kortgemaaid raaigras. Geen vogel te bekennen. Ook de hectares mais die als veevoer dienen zijn geen bijdrage. Ik ben bang dat we het ermee moeten doen want rendement en economie zijn helaas de leidende principes en dan legt natuur het af.
  Toch blijft er genoeg moois te zien maar we moeten absoluut alert blijven op goede natuurbescherming

  • Klopt helemaal Peter, waar een aantal jaren nog leuke soorten te zien waren, zijn ze ook in mijn omgeving verdwenen of met moeite te vinden.
   Groet, Geert

 10. Hoi Geert,

  werkelijk fantastische foto’s! De ringsnaveleend in zomerkleed.is al geweldig maar ook de reiger met prooi is super. Ik zie dat je ook een kraanvogel hebt gespot en ook nog hebt kunnen fotograferen. Echt helemaal top zeg!
  Ja, de naam soepgans is hier ook helemaal ingeburgerd hahahahaha… maar parkgans klinkt leuker ๐Ÿ™‚
  De buizerd in het gras is ook geweldig.
  Mijn complimenten voor deze fraaie en mooie heldere platen.

  Groetjes, Helma

 11. Hoi Geert….
  poosje niet zoveel aan het bloggen gedaan, maar wat heb je hier gave foto’s! Prachtig foto’s heb je van Wildlands…de Leeuwen! fantastische platen! maar ook de vogels zijn super!! Goed bezig!!! dikke complimenten!
  groet Nieske

 12. Hoi Geert,
  een prachtig filmpje en een schitterende serie fotos. Vooral de vliegbeelden van de torenvalk en de velduil springen er uit. Fantastisch qua scherpte en belichting. Iedere keer als ik je site bezoek, vind ik dat hij zo mooi, eenvoudig en toegankelijk is. In welk programma heb je hem gemaakt en viel het mee?
  groet,
  Peter

Geef een reactie