Kamperen bij de boer…

Zoals bekend schuwt de steenuil de menselijke omgeving niet en broedt vaak op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Een steenuil kan dan op een klein oppervlak alles vinden wat hij nodig heeft. Dit jaar waren er bij mij in de buurt zelfs 2 leuke plekjes waar een steenuiltje zat te broeden en ik had toestemming om op het terrein te fotograferen, dus geweldig voor elkaar zou je denken.

Hmmm… nee dus. Na veel verspilde tijd kwam ik er achter dat bij 1 locatie voor mijn komst al te veel verstoring was geweest en de uiltjes lieten zich dan ook niet meer zien.
Op naar locatie 2 dan maar. Een bekende plek voor mij, want ik was er al een aantal keren geweest, maar hier was tenminste niets verstoord. De uiltjes waren door de vele verspilde uren op het eerste plekje wel al wat groter, maar gaaf was het.

Bijna 3 weken opgevouwen in m’n schuiltentje doorgebracht, maar ja… steenuiltjes zijn geweldige fotomodellen.
Een soort van ‘kamperen bij de boer’ dus… ๐Ÿ™‚ย  Maar het was ook nu weer een onvergetelijke ervaring.
Veel foto’s kunnen maken en daardoor was ook nu weer moeilijk kiezen, want het moet natuurlijk ook geen ‘overkill’ aan foto’s zijn, maar in ieder geval veel kijkplezier!

Foto’ zijn deels s’morgens tussen 6 uur en 9 uur en deels s’avonds tussen 18.00 uur en 20.30 uur gemaakt.

22 reacties op Kamperen bij de boer…

 1. Wat een geweldige serie, ze zijn zo leuk die kleine steenuiltjes. Ik kan mij voorstellen dat je hiervan hebt genoten en je hebt er hele mooie foto’s van kunnen maken.

  • Dank je Ghita. Ze zijn zo fotogeniek, dus ik had na bijna 3 weken natuurlijk veel te veel foto’s… ๐Ÿ˜‰ Met recht een onvergetelijke ervaring.
   Groet, Geert

 2. Hoi Geert…..
  Ik geloof dat ik me maar uitschrijf …geen nieuwsbrief meer, want mijn tere ziel kan dit soort kwaliteit en gradatie in schattigheid niet aan ๐Ÿค“๐Ÿคข๐Ÿคข๐Ÿ˜‚ Wat een geduld heb je opgebracht in je tentje. Het resultaat is dan ook, zo als je al begrijpt, ik vind het adembenemend! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿค—
  Groetjes Maria

  • Hoi Maria,
   ik had je al gemist… ๐Ÿ˜Š en wat een leuke reactie.
   ‘Gradatie in schattigheid’ hoe kom je erop… Het was eerst ook niet m’n bedoeling om deze locatie te bezoeken, want tja, het was een bekende plek en ik wilde niet alweer dezelfde plaatjes.
   Naar later bleek was dit toch ’the place to be’ en het tentje wat anders neerzetten dan maar. Projectje gelukt ๐Ÿ™‚
   Je tere ziel weer wat opgeknapt? ๐Ÿ˜‚
   Groetjes Geert

 3. Het is maar goed dat ik er al een aantal van te voren had gezien dus ik kon de nodige maatregelen nemen om je hele blog te gaan zien ๐Ÿคข๐Ÿคข๐Ÿคข Heb zowaar zelfs een reserve tank naar boven gesleept ๐Ÿฅต en……… ik kan er gelijk meer bestellen want ik ben werkelijk sprakeloos!
  Wat ontzettend mooi Geert. Dit zijn echt supergave foto’s. Mijn complimenten. Henk moet ze nog bekijken maar die zal ze wel weer waardeloos vinden ๐Ÿคฃ
  Liefs vanuit West-Friesland ๐Ÿ˜˜

  • Ha ha… hij is weer leuk Helma. ๐Ÿ™‚
   Ik heb rekening gehouden met de smaak van Henk en alleen de slechtste foto’s geplaatst ๐Ÿ˜
   Maar leuk was het.
   LG Geert

   • Dat filmpje!!!!!!!!!!
    Zo mooi en zo geweldig opgenomen ๐Ÿคข๐Ÿคข๐Ÿคข๐Ÿคข๐Ÿคข
    Ik heb uiteraard Henk ook je filmpje laten zien en die viel uiteraard gelijk stijl achterover!
    Dit is echt uniek hoor. Ik loop gelijk te kwijlen ๐Ÿ˜ฒ ๐Ÿ˜ต
    Echt Geert, een enorm groot compliment. Dit is niet te evenaren……
    Zucht…………………. ๐Ÿ’š
    LG Helma

    • Dank je Helma voor je compliment. Een jong steenuiltje is natuurlijk een super ‘fotomodel’ en ja…. dat maakt het filmpje erg leuk. ๐Ÿ˜Š
     Henk weer een beetje bijgekomen? ๐Ÿ˜‚
     LG uit Stieltjeskanaal

  • Hoi Maureen, leuk dat je even ‘op bezoek’ was. Ja, geduld moet je wel hebben, maar voor deze uiltjes heb je dat er graag voor over.
   Groetjes aan de hele crew, Geert & Ria ๐Ÿ‘Œ

 4. Sjonge sjonge, ik zie helemaal groen van jaloezie… geweldig zeg wat een foto’s! Wat zal je genoten hebben in je tentje met dit voor je lens. Ze zijn stuk voor stuk erg mooi, ook zo met zijn tweeรซn en het uiltje dat een “uiltje knapt”.

  • Hoi Willie,
   ja… ik heb enorm genoten ondanks de zeer beperkte ruimte van m’n tentje. Na een aantal uren zitten ben je wel ‘gesloopt’ hoor. Met deze gave uiltjes heel dichtbij, maakt alles weer goed. ๐Ÿ‘
   Groet, Geert.

Geef een reactie