Kamperen bij de boer…

Zoals bekend schuwt de steenuil de menselijke omgeving niet en broedt vaak op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Een steenuil kan dan op een klein oppervlak alles vinden wat hij nodig heeft. Dit jaar waren er bij mij in de buurt zelfs 2 leuke plekjes waar een steenuiltje zat te broeden en ik had toestemming om op het terrein te fotograferen, dus geweldig voor elkaar zou je denken.

Hmmm… nee dus. Na veel verspilde tijd kwam ik er achter dat bij 1 locatie voor mijn komst al te veel verstoring was geweest en de uiltjes lieten zich dan ook niet meer zien.
Op naar locatie 2 dan maar. Een bekende plek voor mij, want ik was er al een aantal keren geweest, maar hier was tenminste niets verstoord. De uiltjes waren door de vele verspilde uren op het eerste plekje wel al wat groter, maar gaaf was het.

Bijna 3 weken opgevouwen in m’n schuiltentje doorgebracht, maar ja… steenuiltjes zijn geweldige fotomodellen.
Een soort van ‘kamperen bij de boer’ dus… 🙂  Maar het was ook nu weer een onvergetelijke ervaring.
Veel foto’s kunnen maken en daardoor was ook nu weer moeilijk kiezen, want het moet natuurlijk ook geen ‘overkill’ aan foto’s zijn, maar in ieder geval veel kijkplezier!

Foto’ zijn deels s’morgens tussen 6 uur en 9 uur en deels s’avonds tussen 18.00 uur en 20.30 uur gemaakt.

14 thoughts on Kamperen bij de boer…

 1. Het is maar goed dat ik er al een aantal van te voren had gezien dus ik kon de nodige maatregelen nemen om je hele blog te gaan zien 🤢🤢🤢 Heb zowaar zelfs een reserve tank naar boven gesleept 🥵 en……… ik kan er gelijk meer bestellen want ik ben werkelijk sprakeloos!
  Wat ontzettend mooi Geert. Dit zijn echt supergave foto’s. Mijn complimenten. Henk moet ze nog bekijken maar die zal ze wel weer waardeloos vinden 🤣
  Liefs vanuit West-Friesland 😘

  • Ha ha… hij is weer leuk Helma. 🙂
   Ik heb rekening gehouden met de smaak van Henk en alleen de slechtste foto’s geplaatst 😁
   Maar leuk was het.
   LG Geert

  • Hoi Maureen, leuk dat je even ‘op bezoek’ was. Ja, geduld moet je wel hebben, maar voor deze uiltjes heb je dat er graag voor over.
   Groetjes aan de hele crew, Geert & Ria 👌

 2. Sjonge sjonge, ik zie helemaal groen van jaloezie… geweldig zeg wat een foto’s! Wat zal je genoten hebben in je tentje met dit voor je lens. Ze zijn stuk voor stuk erg mooi, ook zo met zijn tweeën en het uiltje dat een “uiltje knapt”.

  • Hoi Willie,
   ja… ik heb enorm genoten ondanks de zeer beperkte ruimte van m’n tentje. Na een aantal uren zitten ben je wel ‘gesloopt’ hoor. Met deze gave uiltjes heel dichtbij, maakt alles weer goed. 👍
   Groet, Geert.

Leave a comment