Junior op bezoek

In Nederland kunnen groene spechten in de meeste provincies worden aangetroffen, maar in Groningen en Friesland is de soort erg schaars, en op de Waddeneilanden is de groene specht een dwaalgast. Ook in Flevoland is deze specht een zeldzaamheid, maar toch is hij na de grote bonte specht de talrijkste en meest verspreide specht in ons land.
De vogel is echter schuw en erg waakzaam. De lachende roep valt vaak als eerste op.

Ook dit jaar was de kenmerkende roep regelmatig rondom onze tuin te horen en uiteindelijk kwam hij op een zonnige namiddag even bij het vijvertje drinken… ๐Ÿ™‚
Zoals je ziet is het verenkleed van deze juveniel matter en bleker gekleurd dan die van een volwassene. De kop, hals en onderzijde zijn nog bedekt met donkere onregelmatige vlekken en strepen. Bij dit mannetje zie je al enkele rode veertjes in de baardstreep.

12 reacties op Junior op bezoek

 1. Hoi Geert,
  je site is inderdaad echt heel mooi geworden. Zal inderdaad een behoorlijk werkje zijn geweest om alles over te zetten.

  Maar je foto’s!!!!! Echt! Ik ben werkelijk donkergroen nu. Je steenuiltjes moet ik nog verder bekijken maar deze prachtige groene specht (die ik ook nog nooit op de foto kon zetten) is werkelijk fantastisch! En dat ook nog in eigen tuin nohhhhhhh……!!!!
  Echt een dik compliment.

  Groetjes, Helma

  • Bedankt voor je leuke reactie Helma. Gaaf om van dichtbij mee te maken hoor. Hij hoorde heel goed de camera sluiter, maar bleef gelukkig zitten.
   Groet, Geert

 2. Ha Geert,
  Je nieuwe site is prachtig geworden.
  Hier kan ik op een regenachtig middagje me prima gaan vermaken ๐Ÿ˜‰
  Maar, nu voorlopig deze specht. Ik vind de juveniele specht echt zo mooi! En je foto’s werelds! En dat in je tuin, pffft…. top.
  Groetjes,
  Maria

Geef een reactie