Steenuil revisited…

Alweer twee jaar geleden heb ik wat foto’s kunnen maken van een steenuilenpaar dat in een nabijgelegen dorpje een nest gemaakt had in een ‘nagemaakt’ hunebed.
Er was een jaar geleden op dat terrein nogal wat stormschade en er is er toen ook gelijk het e.e.a. rigoureus gesnoeid. Ik was er derhalve maar van uitgegaan dat de uiltjes dat niet zouden waarderen en dus waren vertrokken, maar niets bleek minder waar. 🙂

Ook dit jaar had het uilenpaartje 4 jonkies in het bekende hunebed. Ik had toestemming om vanuit een schuiltentje op het terrein foto’s te maken en de meeste foto’s zijn dan ook van daaruit gemaakt. Superleuke uiltjes waar je plaatjes van blijft maken, dus dit is maar een een kleine samenvatting van het ‘projectje’ van ruim 4 weken.

De hunebedden was hun broedplaats en dus ook de plek waar in het begin de jongen gingen zitten. Toch heb ik geprobeerd om niet dezelfde foto’s als 2 jaar terug te maken…

10 reacties op Steenuil revisited…

 1. Hoi Geert,
  Oeps….wat MOOI is dit!!! Ik ben gek op steenuiltjes! En je hebt ze hier wel heel erg mooi kunnen fotograferen. Adembenemend mooi, met als favoriet (wat eigenlijk niet te doen is…) de twee foto’s met muis tussen de poten . Gaaf!
  Groetjes,
  Maria

  • Ook voor mij het mooiste moment Maria… ‘de muis’
   Het waren bijna de laatste foto’s van de serie, dus lang wachten, maar wat gaaf.
   Die muizenfoto’s zijn trouwens op verschillende dagen genomen. 👍
   Groet, Geert

 2. ………………… SLIK……….SLIK………SLIK….!!!!!! Geert! Wat een beauty’s!!!! Wauw zeg….. hier ben ik toch akelig stil van zeg! En euhhhh…… hoe het gaat gaat het maar volgend jaar kom ik dus WEL naar je toe als je roept whahahahahahaha…… Zo gaaf dit en ohhhh….wat had ik graag naast je gestaan zeg. Zo mooi en wat een schitterende platen van deze leuke uiltjes!
  Ook voor deze serie een vet compliment!

  Lieve groet, Helma

Geef een reactie