De sperwer 2.0

Bijna een jaar geleden hadden we o.a. een sperwer als zeer regelmatige gast in onze tuin. Sinds kort is hij terug.
Deze vogel weet precies waar hij moet gaan zitten en jagen, dus we gaan er maar even van uit dat het dezelfde vogel is als van afgelopen seizoen. ๐Ÿ™‚

Het blijft een super ervaring deze snelle roofvogel in je eigen tuin.
Ik heb een aantal fotoโ€™s kunnen maken en hier onder geplaatst. Ook nu zijn de opnames weer vanuit de achterkamer (door dubbelglas) gemaakt.

In het onderstaand filmpje zit de sperwer op z’n vaste stekje; een meter of 7 vanaf ons achterraam.

Ik heb het al eerder vermeld; hoe je het ook wendt of keert, indirect voer je sperwers als je regelmatig voer voor de vogels strooit in je tuin. Het is een eeuwenoud begrip, in de natuur gaat het om eten of gegeten worden. En dat is normaal, ook de sperwer heeft zijn rol te vervullen.
De sperwer moet een kans hebben, maar de mussen en mezen moeten ook een kans hebben; vandaar dat weย dichtbij beplanting voerenย zodat vogels bij gevaar kunnen wegvluchten.

Met koolmeesje…

 

Ondanks ‘verwoede pogingen’ om de sperwer op een ander plekje in onze tuin te fotograferen, is de stok dicht bij ons huis toch zijn favoriet.
Bovenstaande 2 foto’s zijn een poging om deze prachtige vogel vanuit een andere hoek te bekijken en natuurlijk teย fotograferen. Schuiltentje in de garage en het toestel uitgerust met een 100mm (macrolensje) want de afstand tot het model was nu geslonken tot een meter of 4…
Na een lange zit heb ik aantal foto’s kunnen maken. ๐Ÿ™‚

Deze 2 foto’s zijn ook vanuit de garage gemaakt, maar dan wel weer met m’n standaard lens. Tentje nu achterin gezet en afwachten maar weer…
Afbeeldingen zijn niet gecropt en het toestel stond op stille modus en toch hoorde deze attente vogel de klikjes. (nr. 2)

9 reacties op De sperwer 2.0

 1. Nohhhhhh…… je zal dit toch in eigen tuin hebben zeg!!!! wat een weelde en wat ontzettend mooi dit. En waarschijnlijk ook door het raam gefotografeerd .
  Het filmpje is al even jaloersmakend als de rest maar ik bleef op mijn stoel zitten gelukkig hihi…..
  Onwijs gaaf Geert.

  Ik zou zowat naast je komen wonen hahaha…..

  Lieve groet, Helma

  • Klopt helemaal Helma… door het raam van de achterkamer.
   Het is schijnbaar toch zijn favoriete plekje. Soms komt hij 4 x per dag, of dagen niet. Soms 2 min. of hij blijft 45 min.
   Maar het blijft leuk!
   Groet, Geert

 2. Lekker ding, die sperwer!
  De gasten zijn steeds minder bang voor ‘de stad’. Zelfs hier in de Bargeres zit er regelmatig een vrouwtje bij mij op de schutting te loeren naar al dat lekkers op de voederplank. De vogels die er zitten dan hรจ.
  Wat een prachtige foto’s + filmpje, Geert.

 3. Pffft, wat gaaf!
  Werkelijk prachtige foto’s en ook het tweedelig filmpje is geweldig. Mooi al die bewegingen, poetsen, krabben en alert om zich heen kijkend. Het licht is fantastisch! Enigszins jaloers zitten te bekijken ๐Ÿ˜‰
  Jaloersmakende foto’s (van mijn favoriete roofvogel)
  groetjes,
  Maria

Geef een reactie