Jonkies en zo…

In deze tijd van het jaar zie je het regelmatig: jonge vogels.
Zo ook in onze tuin, die qua inrichting voor het grootste gedeelte vogelvriendelijk is ingericht. Veel bomen en struiken (die ook vruchten dragen), gecombineerd met heggen en klimop. Gelegenheid genoeg voor het bouwen van een nestje en er is over het algemeen genoeg voedsel te vinden. In de afgelopen droge tijd is water natuurlijk ook een prima optie om meer vogeltjes naar je tuin te lokken…

Onderstaande foto’s zijn gewoon in de eigen tuin genomen. Geen bijzondere soorten, maar wel erg fijn om ze in je tuin te zien opgroeien. De appelvink was overigens voor het eerst in onze tuin te zien.

Ook gedurende de zomer blijven we de vogels bijvoeren met o.a. een prima kwaliteit pindakaas, met een hoog eiwit- en oliegehalte en vrij van aflatoxine. (via de Vogelbescherming)ย  Ze geven wel af en toe een hapje pindakaas aan de jongen, maar dat geeft niks.

Koolmees met jong

 

Roodborstje met jong

Er zijn twee vijvertjes in de tuin, maar een oud stenen vogelbadje bleek voor veel vogeltjes toch favoriet.

Het winterkoningkje

 

7 reacties op Jonkies en zo…

 1. Ja hรฉ!!! Krijg jij al deze vogels in eigen tuin?? Maar de Appelvink met jong had je toch zeker niet in je eigen tuin denk? Zo ja, dan kom ik volgens jaar in je tuin zitten hoor Geert hahahahahaha…
  Werkelijk een prachtige serie van al deze vogeltjes.

  Groetjes, Helma

  • Serieus Helma,de appelvink in eigen tuin.
   Voor de eerste keer… dat dan weer wel, maar toch ๐Ÿ™‚
   Ook ik wist niet wat ik zag.
   Groet Geert

Geef een reactie