Vosjes in beeld

Hoewel ik vaak genoeg gericht op zoek ga naar leuke fotomodellen zijn er van die dagen dat (juist wanneer je het het minst verwacht) je min of meer spontaan tegen een prachtig foto-moment oploopt.

Op een half uurtje van m’n woonplaats is al enige jaren een dassenfamilie actief. Om niets te verstoren en onnodig posten te voorkomen, had ik even een wildcamera geplaatst, maar behalve dassen verschenen er ook een paar jonge vosjes op het beeld.

Het is bekend dat de vos behalve bestaande (konijnen) holen ook dassenburchten benut, maar dit was wel een verrassing voor mij.
Op gepaste afstand heb ik een paar keer gepost en het was genieten. In totaal waren er 5 welpjes.
De foto’s zijn met een ‘backup’ camera gemaakt tussen 8 en 9 uur s’avonds en die had veel moeite met de (noodzakelijke) hoge ISO waardes. Desondanks is het redelijk gelukt en de beleving was er zeker niet minder om… ๐Ÿ™‚

Ik ben 2 weken later nog even teruggegaan, met mijn ‘eigen’ camera. Deze foto’s zijn tussen 2 uur s’middags en half 9 s’avonds genomen. De welpjes waren een flink stuk gegroeid. Hopen dat ze het gaan redden.

 

7 reacties op Vosjes in beeld

 1. Door het mooie weer en tijdgebrek heb ik jouw blog te lang niet bekeken, zo jammer dat ik deze mooie vossenblog heb gemist. Wat een prachtige foto’s. De foto met de twee welpjes is mijn favoriet, maar de rest is ook prachtig. En dit is een stuk lastiger dan de tamme vosjes in de AWD, dus petje af voor je geduld en het resultaat.

  vanuit een nog steeds te warm Leiden..groetjes Ghita

  • Ik heb inderdaad vele uren achter m’n camouflagenetje doorgebracht Ghita, maar zeer de moeite waard om mee te maken.
   Groet uit het tropische Stieltjeskanaal,
   Geert

 2. Niet te zien dat je deze foto met je “back-up” toestel hebt gemaakt. Ik had maar wat graag naast je gestaan Geert!

  Ik heb echt genoten van deze kleine vosjes ๐Ÿ˜‰

  Groetjes, Helma

  • Bedankt voor je reactie(s) Henk.
   Laatste foto dateert van eind mei, dus ik neem aan dat de vosjes nu niet meer bij de burcht aanwezig zijn.
   Groet Geert

Geef een reactie