De sperwer; het vervolg…

Na een periode van een bijna dagelijks terugkerende sperwer in onze tuin, is het nu een stuk rustiger geworden. Er waren zelfs dagen bij dat hij 3 keer per dag even kwam kijken of wat te halen viel. Af en toe zien we hem nog, maar schijnbaar is onze tuin een stukje minder interessant geworden. Natuurlijk hebben we de afgelopen maanden (te) veel foto’s kunnen maken en geloof me; het waren ‘adrenaline momenten’ vooral als hij op jacht ging in onze tuin!
Van de vele foto’s heb ik nog een kleine selectie gemaakt en die zie je dus hier.

Ook deze fotoโ€™s zijn vanuit de kamer genomen, dus door dubbelglas.
Als de sperwer in de tuin arriveerde, zochten de musjes vaak een veilig heenkomen in de vuurdoorn. Niet echt een veilig plekje, want de sperwer ging gewoon op een takje van de vuurdoorn zitten wachtten tot een vogeltje de spanning niet meer aankon en probeerde te vluchten…
Een paar keer gebruikte hij zelfs de leuning van onze tuinstoel als uitkijkpost en keek hij zo de kamer in. ๐Ÿ™‚

3 reacties op De sperwer; het vervolg…

 1. Jeetje zeg…….
  met dit soort foto’s kan je iemand wel ff lekker de ogen uitsteken hahahahaha…. Prachtig om een sperwer in je eigen tuin en je hebt ze door glas heen gefootgrafeerd maar dat is echt niet te zien. Klasse!

  Groetjes, Helma

  • Ik zal je bellen als hij er weer is… ๐Ÿ™‚
   Gaaf hoor, alleen je hebt zo je geheugenkaartje ‘vol’ als je de sperwer bezig ziet.
   Groet, Geert

Geef een reactie