Reitdiephaven

Deย Groningse wijk Reitdiep is een wereldwijde hit op internet.
Het kleurige haventje in die wijk staat op nummer 20 van de 30 meest bekeken plekken op aarde.
Die top dertig is samengesteld door het social network Pinterest.
Hierop kunnen bezoekers door te pinnen zelf een prikbord maken met foto’s die ze gevonden hebben op het internet. Pinterest heeft onderzocht welke plekken op aarde het meest zijn gepinned. Het was niet zomaar een steekproef: de top dertig werd samengesteld op basis van maar liefst 750 miljoen pins op Pinterest.

Aan de top staan Parijs en de Eiffeltoren, en ook Londen en New York doen het goed. Het Reitdiep eindigt dus op plaats 20, vlak na het Louvre en Praag, maar nog vรณรณr the Big Ben, Istanbul en Florence.

Natuurlijk goed voor te stellen dat fotografen hier op afkomen.
Zo’n haventje verwacht je meer aan te treffen in Friesland of aan het IJsselmeer, dan in de stad Groningen. En bij de kleuren van de huizen denk je toch gauw aan Zweden…
Wijkbewoners zijn zeker niet verbaasd over de monsterscore van ‘hun’ Reitdiep. Veel van hen hadden al gesignaleerd dat er veel foto’s van hun kleurige woonbuurt circuleren op het internet.

Ten tijde van ons (toevals) bezoekje aan dit kleurrijke Groningse haventje, was het helaas zwaarbewolkt en het motregende, terwijl de kwaliteit en het gedrag van het licht absoluut sfeerbepalend zijn voor een foto. Reden te meer dus om bij ‘het juiste licht’ in de herkansing te gaan…

Meerย foto’s vindt je in de map Natuur & landschap.

Geef een reactie