Lezing Bas Meelker

Fotoclub Goed Licht uit Coevorden had op 25 maart een bijzondere fotopresentatie georganiseerdย die werd verzorgd door Bas Meelker uit Groningen. Hij mag zich rekenen tot de top van de Nederlandse natuur- en landschapsfotografen.

Bas begon in 2002 met fotograferen en heeft inmiddels verschillende nationale en internationale publicaties op zijn naam staan. Hij geeft workshops en lezingen in binnen en buitenland en hij heeft zijn werkgebied uitgebreid met reportage- reisfotografie en reclamefotografie.
Meerdere malen zijn de natuur- en landschapsfoto’s van Bas Meelker bekroond in nationale en internationale fotowedstrijden. Over Bas en zijn werk zijn door verschillende tijdschriften artikelen en interviews verschenen

Als natuur en landschapsfotograaf speelt respect voor de natuur daarbij een grote rol. Komen en gaan zonder sporen achter te laten dieren in hun natuurlijke omgeving niet verstoren en geen schade toe brengen aan de omgeving zijn belangrijk spelregels!
De foto’s van Bas weerspiegelen zijn bewondering voor zijn onderwerpen waarbij zijn duidelijke eigen stijl gekenmerkt wordt door intense landschappen en onderwerpen warme contrastrijke kleuren en haarscherpe composities .

Hierbij tracht hij duidelijk zijn fascinatie en gevoel voor de natuur vanuit zijn fotografie over te brengen op de kijker.

Een bijzondere boeiende avond, met foto’s, tekst en uitleg van een gepassioneerde ย Bas Meelker.

Geef een reactie